-->

 
 
 
 
 

Stark, lokal sammanhållning – en av Inlands hörnstenar.

Lite senare – år 1925 – byttes ”Enskilda” ut mot ”Ömsesidiga” – ett ord som bättre speglar andan i bolaget. Inlands Försäkringsbolag som det heter idag är ett helt självständigt bolag som ägs utav kunderna. Tanken att hjälpa varandra i svåra situationer finns kvar – det är själva grunden för bolagets verksamhet. Därför har vi inga vinstkrav utan kan koncentrera oss på att ge våra kunder och delägare det ni verkligen behöver – generösa villkor med te.x. låga självrisker och ådersavdrag.

Geografisk täckning

En av de större förändringarna på senare år är vårt utvidgade verksamhetsområde. Tidigare försäkrade bolaget fastigheter i socknarna Harestad, Torsby, Ytterby, Kareby, Romelanda och Lycke – områden som tillhörde Inlands Södre Härad. Ett härad var ett mindre landområde inom landskapet. Solberga och Hålta tillhörde Inlands Nordre Härad tillsammans med bl.a. Jörlanda. Städerna Kungälv och Marstrand omfattades inte heller av Inlands verksamhet.

Så såg det ut fram till 2007 då det geografiska området för Inlands verksamhet ändrades. Idag försäkrar Inlands fastigheter i hela Kungälv kommun. Det betyder att även du som bor i lägenhet eller villa i Kungälvs tätort kan teckna en boendeförsäkring hos Inlands.

Tradition och framåtskridande

Även om Inlands Försäkringsbolag arbetar efter gamla hederliga principer och traditioner är vi ett modernt företag. Våra kunders behov har förändrats med samhället och vårt produktutbud följer med i förändingen.

Det som är sig likt är möjligheten till personlig kontakt. Självklart kan du kommunicera via webben eller mejl men du är lika välkommen att boka ett hembesök eller titta in till Rickard på kontoret på Torggatan 2 i centrala Kungälv, alldeles intill busstationen och Nytorget.

Vi som jobbar i Inlands

Den dagliga verksamheten sköts av Inlands vd Rickard Anneräng. Han har funnits på bolaget sedan 2006. Då tog han över efter Lillemor Fogelberg som efter nästan 30 års anställning gick i pension.

Kunderna det vill säga delägarna, företräds av en styrelse som består av sex ordinarie ledamöter samt en suppleant. År 2008 tog Ingemar Wikstrand från Löstorp i Kareby över ordförandeklubban efter Jan Erik Axelsson som då suttit på posten som ordförande i 25 år. Du kan läsa mer om styrelseledamötena här.

Tillsammans är vi starka

Alla försäkringsbolag har ett återförsäkringsskydd och Inlands har sitt hos Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän. Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän har hand om de av Inlands försäkringar som inte är s.k. sakförsäkring – det vill säga byggnader etc. Det innebär att de bland annat reglerar skadeärenden som t.ex.  olycks- och överfallskador, rättsskydds- och ansvarsskador samt sjuk- samt olycksfallsskador som inträffar under resa. *(men kontakten via Inlands ändå?)

Om du som kund vill teckna bilförsäkring eller personförsäkring (som t.ex. barnförsäkring) ger Inlands nära samarbete med Länsförsäkringar dig rabatt på Länsförsäkringars försäkringsprodukter. Självklart hjälper vi dig med kontakterna.

Andra samarbetspartners inom försäkringsvärlden är bolag liknande vårt eget – häradsbolagen på Tjörn och Orust, Stångenäs och BSB i Kungshamn.  Vi hänvisar också kunder till Öckerö Båtförsäkringsbolag och Donsö/Vrångö Båtförsäkringsbolag.

Vi hoppas att du ska hitta det du behöver i försäkringsväg hos oss och att du ska känna dig trygg och hemma hos oss – ett modernt försäkringsbolag med rötterna i bygden och traditionen.

Samarbetspartners

                            

© Copyright Inlands 2012 | Design/Programmering: Ibyrån

| Personuppgifter |

prata 162 80 | titta in Torggatan 2 | skriv info@inlands.se | Logga in