Planera säkert inför och under resan

Det är mycket att tänka på och planera inför en resa. Förutom att njuta av att du är på väg vill vi gärna påminna om att tänka säkert

 
 
 
 
 

Praktiska planeringstips

Packning:
Packa inte bilen kvällen före avresa. En välfylld bil är alltid intressant för tjuven även om inga dyrbarheter är synliga.

Packa inte stöldbegärlig egendom i väskor ni inte har uppsikt över. Lägg allt av värde i handbagaget.

Kontanter:
Res inte med stora summor kontanter. Använd hellre internationella bankkort och/eller resecheckar. Försäkringsskyddet för kontanter och värdehandlingar är begränsat. Använd hotellens förvaringsmöjligheter. Finns det tillgång depositionsbox på hotellrummet, använd den.

Stöld:
Om ni råkar ut för stöld, rån eller överfall: anmäl direkt till den lokala polisen. Glöm inte att be om originalet på polisanmälan!

Sjukdom:
Blir du sjuk under resan, sök läkarvård omgående. Se till att läkarens ordination är tydlig och beskrivs detaljerat. Spara kvitton på alla utlägg som du vill ha ersättning för.

Få hjälp:
Vänd dig till svensk ambassad eller konsulat om du råkar i svårigheter, exempelvis om ditt pass har stulits. Hjälp eller råd kan du alltid få via SOS i Köpenhamn, kontaktuppgifter finns på ditt servicekort eller www.sos.dk/se. UD har alltid aktuell information om vilka länder som svenska medborgare avråds från att besöka.

Ta med på resan

Servicekort: Skriv ut ett servicekort här direkt på hemsidan eller kontakta oss så skickar vi ett med e-post eller traditionell postgång.

Sjukvårdskort: Kontakta Försäkringskassan i god tid innan avresa för att få ett EU-kort som visar att du omfattas av svensk sjukförsäkring. Du kan beställa kortet på Försäkringskassans hemsida. Scrolla en bit ner på den sidan så hittar du en länk där du beställer sjukvårdskortet.

Samarbetspartners

                            

© Copyright Inlands 2012 | Design/Programmering: Ibyrån

| Personuppgifter |

prata 162 80 | titta in Torggatan 2 | skriv info@inlands.se | Logga in