Trygg försäkring med lång tradition

År 1857 bildades Inlands Södre Härads Enskilda Brandstodsbolag. Tanken var att hjälpa varandra när någon i socknen drabbades av en olycka och ekonomisk förlust. Att hjälpa sin granne var naturligt och det tycker vi fortfarande att det är. Vi tycker att närhet spelar roll!

 
 
 
 
 

Stark, lokal sammanhållning – en av Inlands hörnstenar

Lite senare – år 1925 – byttes ”Enskilda” ut mot ”Ömsesidiga” – ett ord som bättre speglar andan i bolaget. Inlands Försäkringsbolag som det heter idag är ett helt självständigt bolag som ägs utav kunderna. Därför har vi inga vinstkrav utan kan koncentrera oss på att ge våra kunder och delägare det ni verkligen behöver – smidig skadereglering och generösa villkor med te.x. låga självrisker och åldersavdrag. Grundtanken att hjälpa varandra i svåra situationer finns kvar – det är själva utgångspunkten för bolagets verksamhet.

Geografisk täckning

En av de större förändringarna på senare år är vårt utvidgade verksamhetsområde. Tidigare försäkrade bolaget fastigheter i socknarna Harestad, Torsby, Ytterby, Kareby, Romelanda och Lycke – områden som tillhörde Inlands Södre Härad. Ett härad var ett landområde inom landskapet. Solberga och Hålta tillhörde Inlands Nordre Härad tillsammans med bl.a. Jörlanda. Städerna Kungälv och Marstrand omfattades inte heller av Inlands verksamhet.
Så såg det ut fram till 2007 då det geografiska området för Inlands verksamhet ändrades. Idag försäkrar Inlands fastigheter, företag och boende i följande kommuner: Kungälvs, Ale, Lilla Edet och Stenungsund.

Tradition och framåtskridande

Även om Inlands Försäkringsbolag arbetar efter gamla hederliga principer och traditioner är vi ett modernt företag. Våra kunders behov har förändrats med samhället och vårt produktutbud följer med i förändringen.

Det som är sig likt är möjligheten till personlig kontakt. Självklart kan du ha kontakt via webben eller mejl men du är lika välkommen att boka ett hembesök eller titta in till Rickard och Ingemar på kontoret på Torggatan 2 i centrala Kungälv, alldeles intill busstationen och Nytorget.

Vi som är engagerade i Inlands
Sedan 2006 drivs Inland av vd Rickard Anneräng, som tog över efter Lillemor Fogelberg som gick i pension efter nästan 30 års anställning. Rickard fick i slutet av 2012 sällskap på kontoret av Ingemar Wikstrand och tillsammans sköter de nu den dagliga verksamheten.

Kunderna, det vill säga delägarna, företräds av en styrelse som består av 5 – 8 ordinarie ledamöter samt en suppleant. År 2008 tog Ingemar Wikstrand från Löstorp i Kareby över ordförandeklubban efter Jan Erik Axelsson som då innehaft posten som Ordförande i 25 år. Efter Ingemar följde Lars Harry Svensson som sedermera efterträddes av nuvarande Ordförande Torbjörn Hildesson. Du kan läsa mer om styrelseledamötena här.

Tillsammans är vi starka
Alla försäkringsbolag har ett återförsäkringsskydd och Inlands har sitt hos Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän. De har hand om Inlands försäkringar som inte är s.k. sakförsäkring. Det innebär att Länsförsäkringar bland annat reglerar skadeärenden som t.ex.  olycks- och överfallskador, rättsskydds- och ansvarsskador samt sjuk- samt olycksfallsskador som inträffar under resa. Kunden kontaktar dock först alltid Inlands i alla skadeärenden.

Om du som kund vill teckna bilförsäkring eller personförsäkring (som t.ex. barnförsäkring) ger Inlands nära samarbete med Länsförsäkringar dig rabatt på Länsförsäkringars försäkringsprodukter. Självklart hjälper vi dig med kontakterna.
Andra samarbetspartners inom försäkringsvärlden är bolag liknande vårt eget – häradsbolagen på Tjörn och Orust, Stångenäs och BSB i Kungshamn.  Vi hänvisar också kunder till Öckerö Båtförsäkringsbolag och Donsö/Vrångö Båtförsäkringsbolag.

Vi hoppas att du ska hitta det du behöver i försäkringsväg hos oss och att du ska känna dig trygg och hemma hos oss – ett modernt försäkringsbolag med rötterna i bygden och traditionen.

Samarbetspartners

                            

© Copyright Inlands 2012 | Design/Programmering: Ibyrån

| Personuppgifter |

prata 162 80 | titta in Torggatan 2 | skriv info@inlands.se | Logga in